Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Prof. Dr. Recep Çetin MHP'den aday adaylığı açıkladı

Prof. Dr. Recep Çetin MHP

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Recep Çetin, MHP`den Balıkesir Milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Recep Çetin, MHP`den Balıkesir Milletvekili aday adaylığını açıkladı.
7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan 25. Dönem milletvekilliği seçiminde Milliyetçi Hareket Partisi’nden aday adaylığını partisinin il başkanlığında düzenlene basın toplantısıyla açıklayan Çetin, 1996-2003 yılları arası ile 2008-2015 yılları arasında Isparta TEMA Vakfı Temsilcisi olarak görev yaptığını belirterek, meslek hayatı boyunca gençleri ve öğrencilerini kültürel, milli, ilmi konulardaki çalışmalarında destekleyip cesaretlendirdiğine vurgu yaptı.
Konuşmasına, 1960 Yılında Sındırgı İlçesi Karagür Köyü’nde doğduğunu söyleyerek devam eden Çetin, devamında şunları kaydetti: “İlkokulu Sındırgı Cumhuriyet İlkokulu, Ortaokulu Bandırma Şehit Süleymanbey Ortaokulu, Liseyi Balıkesir Lisesi’nde okudum. 1984 yılında da Bursa Uludağ Tıp Fakültesinden mezun oldum. Mecburi hizmetimi ve ilk görevimi Yozgat’ta yaptım. Daha sonra sırasıyla Ankara Dışkapı SSK Hastanesinde Genel Cerrahi İhtisasımı, Ankara Onkoloji Hastanesinde Başsistan olarak çalışırken Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde Kanser Cerrahisi üst İhtisasımı tamamladım. 1995-2003 Yılları arasında Isparta Süleyman Demirel Üniversitesinde Öğretim Üyesi olarak görev yaptım. 2003-2008 yılları arasında tekrar Ankara Onkoloji ve Dışkapı Eğitim Araştırma Hastanelerinde Klinik Şefi olarak çalıştım. 2008-2014 tarihleri arasında yeniden Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesinde Profesör ve Kanser Cerrahisi Bölüm Başkanı olarak görev yaptım. Ocak 2014 ten bu yana da İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Eğitim Görevlisi olarak çalışmaktayım. Eşim İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesinde Radyoloji Profesörü olarak görev yapmaktadır. Ankara Balıkesirliler Derneğinde iki dönem, Isparta Türk Ocaklarında bir dönem Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundum. Milliyetçi Hekimlerin sağlık alanındaki en büyük sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Sağlık Çalışanları Eğitim ve Dayanışma Vakfında (TÜSAV) kurucu üye olarak görev yaptım ve iki dönem başkan yardımcılığını yürüttüm.”



  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı